Faalangst (NLP}

NLP zorgt voor ontspanning

Behandeling van faalangst met NLP door uw rijschool in Heerhugowaard

Faalangst kan een cursist behoorlijk hinderen tijdens de tussentijdse toets en het examen. Wie droomt er niet van om in één keer te slagen voor dat felbegeerde rijbewijs? Faalangst is vaak veroorzaakt door ervaringen uit het verleden, die zelfs in het heden het functioneren nog kunnen hinderen en zich uiten door onzekerheid en/ of angstgevoelens. Deze ervaringen zijn soms zelfs terug te voeren tot de kinderjaren en hebben zich gevestigd in het onderbewustzijn. 

Rijschool Jacqueline, faalangst

NLP zorgt voor ontspanning

Een beproefde methode om faalangst te leren beheersen is NLP, wat staat voor NeuroLinquistisch Programmeren en hierin heeft rijschool Jacqueline zich gespecialiseerd. Door het onderdrukken van emoties kan een barriére ontstaan. Door het ondergaan van NLP sessies kan worden terugegaan naar positieve ervaringen. Zo wordt de cursist bijvoorbeeld geleerd om zich te concentreren op het getik van de klok van oma uit het verleden, wat als zo prettig werd ervaren. Dit geeft een gevoel van ontspanning en wordt geassocieerd met bepaalde gedragingen in het heden.

Een voorbeeld is het drukken van de tong tegen het gehemelte, wat deze herinneringen kan oproepen. Als zich spanningen opdoen tijdens de rijlessen, kan een gevoel van ontspanning bereikt worden door het uitvoeren van deze handeling, die positieve gevoelens oproept. Belangrijk in het hele proces is om bewustheid te verwerven van de eigen emoties en zo het gedrag en het gevoel in goede banen te leiden. 

Goede resultaten met NLP tijdens het rijexamen

De resultaten van deze NLP methode zijn veelbelovend gebleken, zeker onder stressvolle omstandigheden als het naderende rijexamen. Het omvormen van het onderbewustzijn kan leiden tot het beheersen van de faalangst, waardoor de kans op slagen op alle gebieden in het leven vergroot wordt. Bij rijschool Jacqueline bent u aan het juiste adres voor een deskundige aanpak van beperkingen, als we samen de weg op gaan of naar dat examen gaan, dan zult u het verschil ervaren met de situatie voordat met de NLP sessies werd begonnen. Voor uw rijinstructice is er geen grotere beloning, dan wanneer een kandidaat het examen met vertrouwen tegemoet ziet en tot zijn of haar eigen verbazing deze met goed gevolg aflegt. 

Neem contact op

Zit uw faalangst u in de weg en wilt u met vertrouwen in uw eigen capaciteiten uitgroeien tot een volwaardige deelnemer aan het verkeer? Dan ligt de keuze voor rijschool Jacqueline voor de hand. Neem vandaag nog contact op voor nadere informatie. Uw rijinstructrice is enthousiast en deelt dat gevoel graag met u!

Contacteer mij vandaag nog

Neem contact met mij op voor alle mogelijkheden